Sprekers

Jo Van Moer

Jo van Moer is founder en CEO van Moer Logistics. In ruim 25 jaar groeide het bedrijf van Jo van Moer uit van een kleine transporteur met twee vrachtwagens naar een uitgebreide logistieke dienstverlener. Hoewel de vrachtwagens enorm belangrijk blijven, heeft Van Moer steeds meer aandacht voor alternatieven zoals binnenvaart, met meerdere schepen en acht binnenvaartterminals. 'Want waar die vrachtwagen van de weg kan, doen we dat', zo luidt het credo.

Peter Van Parys

Peter van Parys is COO bij North Sea Port. Samen met CEO Daan Schalck en twee andere collega’s vormt hij het directiecomité van de unieke Vlaams-Nederlandse fusiehaven. Hij staat aan het hoofd van de afdeling Infrastructuur : Infra Projects, Asset Management, Facility Management en IT. Hij werkt voor de fusie al sinds 2009 als directielid in de Gentse haven.

 

Bernard Moyson 

Bernard Moyson is voorzitter van Alfaport/Voka. Hij vertegenwoordigt de private ondernemers in de Antwerpse haven op tal van platformen. In die rol is hij ook betuurder van NxtPort en Port+. Hij is ook bestuurder bij Van Moer. Naast zijn rol als voorzitter is Bernard Moyson actief als Strategic Advisor bij BDO.

Guy Van der Veken

Guy van der Veken is Director Operations bij iOnLogistics N.V. . Dat bedrijf is een dienstverlener voor logistieke platform gerichte oplossingen. Hij bouwde met het bedrijf al mee aan oplossingen voor specifieke oplossingen bij tal van grote en kleinere spelers in de brede logistiek. Hij heeft veel ervaring met de weerstanden en hindernissen die eigen zijn aan digitalisering in de sector.

Professor Theo Notteboom

Professor Theo Notteboom is hoogleraar aan de Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen en Antwerp Maritime Academy. Hij is hoogleraar haven- en maritieme economie en management met zo'n 25 jaar ervaring op dit gebied.  Hij spreekt regelmatig op internationale conferenties en is rapporteur/expert voor toonaangevende organisaties in het veld. Hij zal een analyse geven over de veranderende goederenstromen in veranderende tijden.

Marc Beerlandt

Marc Beerlandt is Chief executive officer van MSC België. MSC (Mediterranean Shipping Company) Belgium maakt deel uit van de MSC Group. Marc Beerlandt is één van de bekendste gezichten in de Antwerpse havengemeenschap en een man met een heldere mening.

Jan Blomme

Jan Blomme is Gewestelijk Havencommissaris bij de Vlaamse Overheid. Hij leidde eerder de studiedienst van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en was er ook hoofdadviseur. Voor hij in 2015 werd benoemd tot Vlaams Havencommissaris was hij ook even CEO van Port of Antwerp International, een dochter van het Antwerps Havenbedrijf. Als gewestelijk havencommissaris is hij de verbindingsman tussen de Vlaamse regering en de Vlaamse havens. Hij moet toezien op de goede werking van de havens en zorgen voor een goede informatiedoorstroming.

Annick De Ridder

Annick De Ridder is Vlaams volksvertegenwoordiger en sinds 2019 Antwerps schepen voor haven, stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening en patrimonium. Zij werd begin dit jaar na de fusie voorzitter van de raad van bestuur van het eengemaakte havenbedrijf Port of Antwerp-Bruges.

Marc Adriansens

Marc Ardiansens is al sinds 1984 Managing Director van International Car Operators (ICO) in Zeebrugge. Hij is ook voorzitter van de ondernemerskoepel APZI/VOKA en was ook enkele jaren voorzitter van de Vlaamse Havenvereniging.

Stephan Vanfraechem

Stephan Vanfraechem is directeur Voka-Alfaport. Hij werkte een aantal jaar aan de Gentse universiteit vooraleer hij in 2005 bij Alfaport aan de slag ging. Met de koppeling van Alfaport aan VOKA Antwerpen in 2012 werd hij meteen ook directeur van de organisatie. Stephan Vanfraechem bracht het aan de RU Gent tot doctor in de geschiedenis, met een doctoraat over de “arbeidsverhoudingen in de haven van Antwerpen 1880/1972.

Dirk De fauw

Dirk De fauw is burgemeester van Brugge. Hij zal deelnemen aan een duo interview met Annick de Ridder (Vlaams volksvertegenwoordiger en Antwerps schepen voor haven, stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening) over de evaluatie van de fusie.

Lennart Heip

Catrien Scheers

Catrien Scheers maakte naam als de ‘leading lady’ van de breakbulk, maritieme persoonlijkheid van 2021 en belangenverdediger van de shortsea sector. Als ambassadeur van het eigen familiebedrijf is ze meteen ook een grote ambassadeur van de sectoren waarin ze actief is. Hoe ziet zij de toekomst van de shortsea sector en de breakbulk in Vlaanderen? Ze deelt zoals altijd met grote passie haar inzichten in het panel op het Vlaamse Havendebat.

Luc Arnouts

Yves Delarivière